• Новини
  • Публикувана на
  • Прочетена 256 пъти

Общност и развитие на плазмените технологии на Фондация Кеш в България

Българска общност от ентусиасти и изследователи работеща върху плазмените технологии на ядрения физик Мехран Т. Кеш успя да привлече вниманието на "Фондация Кеш". Труда на тези хора не остана не забелязан и попадна в ежемесечното научно списание "Plasma Times". 

Интереса на българите към тези технологии, през последните години става все по-голям. Причината за това са отличните резултати от проведени опити в областта на земеделието и здравеопазването. Повече за проведените опити в областта на земеделието ще намерите тук. Ето защо все повече привърженици на плазмените технологии се самоорганизират в работни групи за да разработват технологии, обменят информация и да провеждат различни опити в области като земеделие, здравеопазване, енергетика, транспорт и др. Усърдния им труд бе отбелязан на 32-ра страница от списание Plasma Times. В него се посочва работните групи от градовете София и Пловдив като най-активни и бързо развиващи се групи в страната, но това далеч не означава, че няма и други такива. Освен групите има също много други хора индивидуалисти, които работят в частни работилници и спомагат за развитието на тези технологии. Част от тези групи са се самоорганизирали в самостоятелни малки структури, а други са се присъединили към по-големи такива като българската асоциация за плазмени технологии (Асоциация Плазма България - АПБ). Фондация Кеш приканват българското общество разработващо плазмените технологии на г-н Кеш към обединение на всички специалисти с цел по-добра комуникация, обмен на технологични знания и опит, който да ускори развитието на тези технологии в България.

Във връзка с апела на Фондация Кеш, Асоциация Плазма България ще планира среща, на която ще бъдат поканени всички специалисти от областта на плазмените технологии, както и ръководителите на всички малки и големи работни групи.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.apb.bg/news/2019-09-06-10-42-19#sigProId24323420ac

Последно променена в Неделя, 08 Септември 2019 15:23